Arbeidsrecht

Ontslag (op staande voet)
Dreigt ontslag dan is het heel verstandig om je te wenden tot een advocaat. Ben je op staande voet ontslagen dan moet je zorgen dat je zo snel mogelijk bij een advocaat terechtkomt. Er valt dan vaak veel aan te doen, waardoor het ontslag komt te vervallen. Mocht je toch niet meer bij de werkgever willen werken dan is het vaak mogelijk om met behoud van het recht op uitkering en een vergoeding vanuit de werkgever te vertrekken.

Arbeidsongeschiktheid, burn-out
Ben je arbeidsongeschikt en is die arbeidsongeschiktheid veroorzaakt door het werk, bijvoorbeeld omdat je RSI hebt gekregen doordat de werkgever geen goede bureaustoel verstrekt of heb je last van een burn-out omdat de werkgever overmatig een beroep op je heeft gedaan, dan is de werkgever aansprakelijk te stellen voor de schade die daaruit ontstaat.

Stopzetten salaris
Zet de werkgever om een of andere reden de betaling van je salaris stop dan moet dit heel erg zorgvuldig gebeuren. Vaak laten werkgevers hierbij steken vallen. Een advocaat kan zorgen dat je salaris weer doorbetaald gaat worden.